Bu işte yeniyim ve kendime bir internet sitesi açmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

İnternet sitesi açmak için ilk önce yapmanız gerekenleri gelin size sırayla anlatayım.

1- Açacağınız sitenin konusu:

Bir İnternet sitesi (Web Sitesi) açmadan önce kendinize bir konu seçmelisiniz. Örneğin ; Blog sitesi , oyun sitesi , haber sitesi , video paylaşım sitesi vb.


2- Konuya uygun domain(alan adı):

Konunuzu seçtikten sonra güzel bir domain(alan adı) seçmeniz gerekiyor.

3- Hosting Almak:

Sitemin konusunu belirledim ve konuya uygun alan adımı da aldım diyorsanız sitenizin barınması için bir Hosting’e ihtiyacınız olacaktır. Hosting sitenizi tasarlamak ve dosyaları yüklemeye yarayan bir işletim sistemidir. Bir internet sitesi için gereken en önemli şeylerden biridir aslında.

4- Sitenizi Tasarlamak

Açacağınız sitenin konusunu belirlediniz. Konuya uygun Domain(alan adı) ve,hosting’inizi aldınız. İşte bunları yaptıktan sonra sitenizi tasarlamak kalıyor geriye. Sitemi nasıl tasarlarım diye sorular gelicektir gelin onuda detaylı anlatalım. Bazı siteler kod bilgisi olan insanlar kendileri kodlayarak tasarlayabilirken kod bilgisi olmayanlar ise hazır scriptler kullanıyor. Bu hazır scriptlerin kolay olma sebebi hostinginizin dosya yöneticisi kısmına atıyorsunuz ve sitenizde direk çalışır hale geliyor olması. Bunun haricinde Haber siteleri ve blog siteleri olarak kullanılan WordPress uygulamasınada göz atabilirsiniz.

Bunların hepsini yaptıktan sonra , web sitenizi ziyaret eden kullanıcı sayısını arttırmak için ise seo çalışması yapmanız gerekmektedir. Seo  nasıl yapılır? Seo ne işe yarar? bunlar hakkında bilgileri olmayan arkadaşlarımız web sitemizi takipte kalsın onunla ilgilide bir içerik gelicektir. Hepinize teşekkür ederim…